Pyramid trail

Kraj augusta je već šest godina rezervisan za MMS, a ove godine će biti rezervisan i za nešto do sada neviđeno u našem gradu: Pyramid trail utrku, koja će biti održana u nedjelju, 2. septembra 2018. godine, s početkom od 10:00h.

Naime, u sklopu MMS festivala ove godine će biti održana kružna mini trail trka, koja će biti prilagođena svim zainteresovanim trkačima, ali i onima koji to tek namjeravaju postati. Trail predstavlja aktivnost koja kombinuje trčanje i hodanje u prirodi, najčešće po označenim planinarskim stazama.

Ukupna dužina Pyramid trail staze iznosi 11 km. Kao podloga smjenjuju se makadamski putevi, travnate livade, zemljane staze te, u maloj mjeri i asfaltna cesta. Početak staze je u Arheološko-turističkom parku Ravne 2, odakle se staza penje u sela Dubrave i Srhinje, te dalje preko livada i šuma dolazi do Banjaruše i Krtnice.
Nakon toga slijedi spust do hotela Pyramid Lodge gdje je učesnicima obezbijeđena okrepa u vidu hrane i pića. Okrepna stanica nalazi se na 7 km staze. Staza dalje asfaltnim putem vodi do Banjaruše, odakle slijedi spust makadamskim putem kroz šumovite predjele do sela Dubrave i dalje u Arheološko-turistički park Ravne 2 gdje je cilj trke. Ukupna nadmorska visina koju je potrebno savladati iznosi 523 m, a svi zainteresovani prijave mogu poslati do 30. augusta na zvaničnoj stranici MMS festivala

Svi učesnici će u startnom paketu dobiti svoj broj i učesničku majicu, a najbolje očekuju i prikladni pokloni. Cilj same trke je da promovišemo zdrave stilove života, trail trčanje i da tu nedjelju provedemo zajedno u prirodi, na jedinstvenom sportskom događaju u našem gradu.

Ovo će biti prva zvanična trail utrka organizovana u Visokom, pilot projekat koji ima potencijala da preraste u veliku sportsku priču i nove trkačke izazove. Učešće u utrci je besplatno, stoga požurite i zauzmite svoju poziciju!

Svi zainteresovani trkači prijave mogu poslati sve do 30. Augusta.Prijava treba da sadrži ime i prezime, datum rođenja, broj majice i kontakt telefon. Prijavu, također, možete poslati i ispunjavanjem prijavnog obrasca na sljedećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/1pM4x1DwajsN69_9qQw3mllSfS0WecxnqmOzGtY8Oaa8/edit#responses